Υπηρεσίες

Τμήμα Ψυχολογίας

Η ψυχική υγεία, σχετίζεται με τον τρόπο που κάποιος δρα, διαχειρίζεται τα συναισθήματά του και αντιμετωπίζει δυσκολίες και δεν αφορά μόνο σε ψυχικές διαταραχές. 

Για να είναι κάποιος ψυχικά υγιής θα πρέπει να έχει σωματική υγεία, να μπορεί να εργαστεί, να είναι ενεργός κοινωνικά και να διαθέτει πηγές υποστήριξης π.χ. στενούς φίλους. Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα κατά πόσο μπορεί κάποιος να είναι ψυχικά υγιής στις μέρες μας. 

Διαγνωστικό Κέντρο

Γ. Παπανδρέου 52 - Ηράκλειο, Κρήτης

Παρεχέται συμβουλευτική υποστήριξη σε ενήλικες με γενικευμένο άγχος, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, φοβίες, κατάθλιψη, μοναξιά/απομόνωση, θέματα αυτοεκτίμησης/εικόνας εαυτού, θέματα οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων, θυμό/επιθετική συμπεριφορά και διαζύγιο.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 

Πιο αναλυτικά, η  Συμβουλευτική είναι ένα είδος θεραπείας που στοχεύει στην επίλυση καθημερινών δυσκολιών των ατόμων όπως στην υγεία, στην εργασία, στις κοινωνικές σχέσεις. Είναι αποτελεσματική για την αντιμετώπιση κρίσεων αλλά και διαταραχών ψυχικής υγείας. Επικεντρώνεται κυρίως στο συναίσθημα και σκοπό έχει να μειώσει τη δυσφορία των ατόμων κάθε ηλικίας. Ο θεραπευόμενος θα μπορέσει έτσι να βελτιώσει την προσωπική του κατάσταση και να ανακουφιστεί από δύσκολα συναισθήματα. Να γνωρίσει τον εαυτό του και να λειτουργήσει καλύτερα στις διαπροσωπικές του σχέσεις. 

Ένα ουσιώδες χαρακτηριστικό της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας είναι η εδραίωση μιας θεραπευτικής σχέσης με τον θεραπευόμενο που απαρτίζεται από ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Δεδομένου ότι τηρείται η εχεμύθεια, όποια πληροφορία και αν λάβει ή αντιληφθεί η θεραπεύτρια παραμένει εμπιστευτική. Η ίδια είναι εκεί για να ακούει με ενσυναίσθηση όποιο ζήτημα έχει προκύψει.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Επιπλέον, εκτός από την παροχή των δια ζώσης συνεδριών, στο διαγνωστικό κέντρο Biomedigen, η Ψυχολόγος εξυπηρετεί ανθρώπους και μέσω διαδικτύου. Οι εν λόγω συνεδρίες είναι πλέον ευρέως διαδεδομένες και σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα εξίσου αποτελεσματικές με τις δια ζώσης. Συνήθως, οι συνεδρίες μέσω skype διευκολύνουν αυτούς που βρίσκονται μακριά, σε απομακρυσμένες περιοχές ή στην επαρχία. Είναι ιδανικές για κάποιον που δε θέλει να επισκεφθεί Ψυχολόγο που βρίσκεται στην πόλη του ή για αυτόν που θέλει να βοηθηθεί από το δικό του χώρο. 

Να σημειωθεί πως η διαδικασία είναι εμπιστευτική και φυσικά διατηρείται το απόρρητο, η ανωνυμία και τηρείται ο Κώδικας Δεοντολογίας. 

Ωστόσο, η διαδικτυακή συνεδρία δε συνιστάται σε άτομα που χρήζουν σοβαρής ψυχιατρικής βοήθειας ή που έχουν τη διάγνωση κάποιας σοβαρής διαταραχής. Είναι κατάλληλη για συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως άγχος, κρίσεις πανικού, φοβίες, καταθλιπτική διάθεση, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβλήματα σχέσεων, αλλά και για βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων του θεραπευόμενου ή για προσωπική ανάπτυξη. Ένα μειονέκτημά των εξ΄αποστάσεως συνεδριών είναι πως χάνεται η εξωλεκτική επικοινωνία με το θεραπευόμενο (στάση σώματος, τόνος φωνής, βλέμματα, κινήσεις).

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ-ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Στα διαγνωστικά κέντρα Biomedigen οργανώνονται ενημερωτικά-βιωματικά σεμινάρια, ποικίλων θεμάτων ψυχικής υγείας, σε ομάδες 5-8 ατόμων, με στόχο την παροχή γνώσεων και τεχνικών στους συμμετέχοντες, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Με λίγα λόγια, τα σεμινάρια αυτά αποσκοπούν στο να έρθουν σε επαφή τόσο με τον εσωτερικό τους κόσμο, όσο και με τους γύρω τους.
Μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου, δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
We use cookies to give you the best experience.

Διαγνωστικά Κέντρα

Ηράκλειο Κρήτης

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 52

Τηλέφωνο: 2810 244766
Κιν: 6936163513

Γ. ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 15

Τηλέφωνο: 2810 259619
Κιν: 6936131072

ΙΤΑΝΟΥ 34Α

Τηλέφωνο: 2810 230340
Κιν: 6932470681

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 3

Τηλέφωνο: 2811 810469
Κιν: 6980607820

ΚΟΜΝΗΝΩΝ 24

Τηλέφωνο: 2811 810638
Κιν: 6936709292

ΛΑΣΙΘΙ – ΚΡΗΤΗ
ΣΧΙΣΜΑ ΕΛΟΥΝΤΑΣ

Τηλέφωνο: 28411 41142
Κιν: 6936505472

ΑΤΤΙΚΗ
ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 16 & ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΩΝΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Τηλέφωνο: 210 2203001
Κιν: 6936697955