Υπηρεσίες

Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας

Το τμήμα διατροφής και διαιτολογίας των Διαγνωστικών Κέντρων BioMediGen αναλαμβάνει τη διατροφική καθοδήγηση και υιοθέτηση σωστών διατροφικών προτύπων για όλους όσους στοχεύουν στην προαγωγή της καλής υγείας του οργανισμού τους.

Η επιστημονική ομάδα του τμήματος, αναλαμβάνει να συντάξει εξατομικευμένα διαιτολόγια για:

• απώλεια βάρους, απώλεια λιπώδους μάζας,
• κλινικά περιστατικά όπως σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, νεφρική ανεπάρκεια, νόσο του Crohn,
• διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία),
• αθλητές και αθλούμενους,
• εγκυμοσύνη και θηλασμό,
• σωστή πρόσληψη βάρους σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο,
• επάρκεια θρεπτικών συστατικών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών,
• τροφική δυσανεξία και τροφικές αλλεργίες,
• vegan και vegetarian.

Για την ορθή λειτουργία ενός κέντρου διατροφής και διαιτολογίας, είναι σημαντικό να υπάρχουν οι σωστές γνώσεις, η κατάλληλη εξειδίκευση, η συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση, τα σύγχρονα εργαλεία και ο εξοπλισμός. Κυρίως όμως, πρέπει να υπάρχει η σωστή ψυχολογική υποστήριξη που οφείλει να παρέχει κάθε Σύμβουλος Διατροφής με σκοπό την απαραίτητη συνεργασία που απαιτείται για την επίτευξη του στόχου.

Το τμήμα διατροφής και διαιτολογίας των Διαγνωστικών Κέντρων BioMediGen απαρτίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που κατέχει την εμπειρία, τις γνώσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό με αναλυτές και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για ανάλυση σύστασης σώματος, σωματομετρικές μετρήσεις και λήψη ιατρικού ιστορικού και διατροφικών συνηθειών και απαιτήσεων.

Όλες οι απαραίτητες μετρήσεις, τα στοιχεία και κάθε παράγοντας (κλινικός, βιοτικός, ψυχολογικός) λαμβάνονται υπ’ όψιν με σκοπό να παραχθούν οι καλύτερες συμβουλές υγείας και διατροφής και να συνταχθούν εξατομικευμένα, εξειδικευμένα διαιτολόγια για κάθε περίσταση.

Το κέντρο μας με γνώμονα την υγεία και το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής που σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, αποτέλεσε σημαντική ασπίδα για την υγεία, αναλαμβάνει να σας στηρίξει και να σας καθοδηγήσει στο δύσκολο κεφάλαιο της σωστής διατροφής με παιδεία, ψυχολογία, εμπειρία, εκπαίδευση και σωστή κατάρτιση. Η σωστή διατροφή άλλωστε αποτελεί το κλειδί για να είμαστε υγιείς.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Test Δυσανεξίας

Το τεστ δυσανεξίας είναι κατάλληλο για να αναδείξει τροφές που δεν ταιριάζουν με τον οργανισμό σας. Αναλύει την επίδραση των τροφών στον οργανισμό σας και μπορεί να σας προειδοποιήσει εάν μία τροφή είναι για εσάς επιβλαβής.
Να αναγνωρίσει και να εξαφανίσει τροφικές, περιβαντολογικές και αλλεργιογόνες ουσίες καθώς επίσης, να μας στρέψει στην κατανάλωση μη αλλεργιογόνων τροφών.
Να προσφέρει συμβουλές σχετικά με την ισορροπία της χλωρίδας του οργανισμού, να επαναφέρει τη φυσιολογική διαπερατότητα του εντέρου και να βοηθήσει στην πέψη των τροφών.

Το Τεστ Τροφικής Δυσανεξίας μπορεί να μας απαντήσει εύκολα και με ακρίβεια ποιες τροφές επηρεάζουν κατά κάποιο τρόπο τον μεταβολισμό μας και γενικά δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μας, θέτοντας έτσι τη βιοχημεία του εκτός ισορροπίας με αποτέλεσμα αυτός να γίνεται πιο αργός.

Η εξέταση γίνεται με την λήψη αίματος και την μέτρηση των αντισωμάτων IgG στο αίμα των οποίων η αύξηση σχετίζεται με την διατροφική δυσανεξία.

Το Τεστ Δυσανεξίας δεν πρέπει να περιορίσει την διατροφή σας αλλά να την διευρύνει! Το τεστ δυσανεξίας μπορεί να αποτελέσει μία ευκαιρία για να εμπλουτίσει το διαιτολόγιό μας και όχι να το κάνει φτωχότερο!

We use cookies to give you the best experience.