ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΩΖΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Το Ηράκλειο έγινε το επίκεντρο μιας ζωτικής πρωτοβουλίας για την υγεία και την ασφάλεια, με την διοργάνωση ενός σημαντικού σεμιναρίου πρώτων βοηθειών. Τα Διαγνωστικά Κέντρα BioMediGen, σε συνεργασία με το Κνωσός Διάγνωσις και το ΕΚΑΒ Ηρακλείου, πραγματοποίησαν αυτή την πρωτοβουλία την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο IBIS Styles.

10η Πανελλήνια Εβδομάδα
Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Το σεμινάριο, το οποίο έλαβε χώρα στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης, επικεντρώθηκε στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), καθώς και βασικές πρακτικές πρώτων βοηθειών. Εκπαιδευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ Ηρακλείου πρόσφεραν πλήρη ενημέρωση και πρακτική εκπαίδευση σε έναν μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων, που γέμισαν την αίθουσα.

ΜΑΘΕ ΝΑ ΣΩΖΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Η εκδήλωση, με το σύνθημα “η πρόληψη και η γνώση σώζουν ζωές”, απέδειξε ότι η ενημέρωση και η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες είναι ζωτικής σημασίας. Το ενδιαφέρον της ιατρικής και εθελοντικής κοινότητας του Ηρακλείου, καθώς και του ευρύτερου κοινού, ήταν έντονο και αποτυπώνει την αναγκαιότητα τέτοιων πρωτοβουλιών.

Πέραν των τεχνικών δεξιοτήτων, το σεμινάριο εστίασε επίσης στην σημασία της γρήγορης και αποτελεσματικής αντίδρασης σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως η καρδιακή ανακοπή ή ο πνιγμός. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνθηκαν να μοιράζονται τις νέες τους γνώσεις και να ενισχύουν την ευαισθησία τους προς τον περίγυρό τους, αναδεικνύοντας την ικανότητα κάθε ατόμου να γίνει ένας ήρωας σε κρίσιμες στιγμές.

Το σεμινάριο υπογράμμισε τη σημασία της ενσυνείδητης προσέγγισης στην υγεία και την ασφάλεια, καθώς και την αξία της συνεργασίας μεταξύ διαφόρων οργανισμών και της κοινότητας για την προώθηση ενός τόσο ζωτικού σκοπού. Αυτή η εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενδυνάμωση των ατόμων να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε επείγουσες καταστάσεις, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία και διάσωση ζωών.

Διαγνωστικά Κέντρα 
BioMediGen

We use cookies to give you the best experience.