Περι….ΙΩΝ

80%των γνωστών ιωσεων που προκαλούν γρίπη στον άνθρωπο, έχουν μεταδοθεί από ζώα. Επίσης οι άνθρωποι μεταδίδουν ιούς στα ζώα και εκείνα μας τους επιστρέφουν τους ίδιους η άλλους.

Όταν εισβάλλει στον οργανισμό μας ένας ιός, στον οποίο το αμυντικό σύστημα, δηλαδή οι στρατιώτες μας,που είναι τα λευκά αιμοσφαίρια έχουν αποκτήσει μνήμη,δηλαδή έχουν ήδη πολεμήσει παλαιοτερα με τον εισβολέα και έχουν ήδη τα όπλα, που είναι τα αντισώματα,όλα είναι θέμα χρόνου ,να “ξεπεταξουν” τον εχθρό.
Τα πράγματα δυσκολεύουν για τους στρατιώτες μας,όταν ο ιός εισβάλλει για πρώτη φορά, είναι άγνωστος, και τα όπλα αντιμετώπισης του δεν έχουν κατασκευαστεί ακόμα. Σε αυτη την περίπτωση οι πιο νέοι και δυνατοί στρατιώτες των νέων και υγιειων οργανισμών,με γρήγορες διαδικασίες ερευνούν, δημιουργούν, οπλιζονται,
πολεμούν.
Όμως οι πιο γερασμένοι στρατιωτες και οι πιο ταλαιπωρημένοι που βρίσκονται σε συνεχή προσπάθεια μέσα σε οργανισμούς με καρδιοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη, πνευμονοπάθειες, ηπατοπαθειες κ.α.,δυστυχώς δεν έχουν την ίδια δυνατότητα αντιμετώπισης των εχθρών. Αν ο νέος ιός εξαπλωθεί γρήγορα δημιουργώντας μια παγκόσμια επιδημία, τότε η νοσηρότητα και θνησιμότητα ανεβαίνει σε ποσοστό.
Ευθύνη όλων μας,να προστατεύσουμε, εκείνους τους στρατιώτες που παλεύουν νύχτα μέρα, σε σώματα ταλαιπωρημενων συνανθρώπων μας λοιπόν. Οι μαγκιές και οι ξαφνικά γνώσεις για τα πάντα όλων των άσχετων, καλό θα είναι να μας αφήσουν αδιάφορους. Ας έρθει γρήγορα η άνοιξη με θερμοκρασίες που δεν θα αρέσουν στον κύριο Κορονοιο,ώστε να μας δωθει ο χρόνος να ετοιμάσουμε το εμβόλιο που θα μας προστατεύσει. Ναι, οι περισσότεροι θα περάσουν τον ιό ως μια απλή γρίπη, όμως οφείλουμε να πάρουμε τα σωστά μέτρα,όσο κι αν δεν αρέσουν σε κάποιους “ανετους”,για να γίνουμε εμείς ασπίδα για τους λιγότερο δυνατούς συνανθρώπους μας.


Με εκτίμηση Σπανακη Αθηνα
Ιατρός Βιοπαθολογος-Μικροβιολόγος.

Search

+