Ο νέος αναλυτής οξειδωαναγωγικού δυναμικού σπέρματος (ORP) MiOXSYS στα Διαγνωστικά Κέντρα Biomedigen

Στα πλαίσια της διαρκούς μας εξέλιξης και της απόλυτης εναρμόνισης με οποιαδήποτε νέα μέθοδο σχετική με το αντικείμενο των εργασιών μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε στα Κέντρα μας το MiOXSYS System, αναβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τον ήδη υπερσύγχρονο εξοπλισμό μας.

Ο νέος αναλυτής οξειδωαναγωγικού δυναμικού σπέρματος (ORP) MiOXSYS, μας παρέχει τη δυνατότητα για άμεση και ακριβή μέτρηση του οξειδωτικού στρες, παράγοντα-κλειδί της ανδρικής γονιμότητας.

Συνοπτικά, το οξειδωτικό στρες είναι μια πάθηση που οφείλεται σε διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ των ελευθέρων ριζών (ROS) και το μηχανισμό του σώματος (οξειδοαναγωγικό σύστημα) που τις καταστέλλει και τις αφαιρεί.  Ενώ λοιπόν είναι απαραίτητη η παρουσία των ελεύθερων ριζών (ROS), σε μικρό ποσοστό, για την φυσιολογική λειτουργία των σπερματοζωαρίων, όταν παράγονται περισσότερες ή λιγότερες ελεύθερες ρίζες (ROS) τότε χαλάει η ισορροπία του οξειδοαναγωγικού συστήματος και προκαλούνται βλάβες στα σπερματοζωάρια όπως στο DNA τους , στη κινητικότητα τους ή οδηγούνται σε απόπτωση. Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η ανδρική υπογονιμότητα.

Η δημιουργία του οξειδωτικού στρες μπορεί να προκληθεί από πολλούς εσωτερικούς (φλεγμονή ουρογεννητικού συστήματος-κιρσοκήλη, μικρόβια, διαβήτης κ.α) και εξωτερικούς παράγοντες (τρόπος ζωής -κάπνισμα, αλκοόλ, παχυσαρκία-, ηλικία και στρες).

Η εξέταση αυτή ελέγχει την ισορροπία του οξειδοαναγωγικού συστήματος σε πραγματικό χρόνο και μας υποδεικνύει τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου αυτή να επανέλθει.

Search

+